硬件和射频工程师

 找回密码
 立即注册
查看: 416|回复: 4

Altium, pad with fill, assigned no-ERC, reports "short" in design rule

[复制链接]
发表于 2014-10-3 00:00:00 | 显示全部楼层 |阅读模式
When I assign pads (pins) with attached fills as no-erc, they are reported as "short-circuit" in design rule check.

Anyone know how I can solve this?

I have done "Design"->"Netlist"->"Update Free Primitives From Component Pads"
That fixed all the pads assigned to a net, but not the pads assigned "no-ERC".

Thanks,
Jeff      









回复

使用道具 举报

发表于 2014-10-4 00:00:00 | 显示全部楼层
Hi Jeff,
  This seems to be a common problem, and I've run into it many times.  I don't think it respects the No-ERC marker.  It seems that if there is a net connected to the pin it will combine the copper as one pad, but if you don't have a net connected it produces the error.  I believe there is a way to do this properly (see http://techdocs.altium.com/display/A...stom+Pad+Shape), but I've not been able to figure out how to do it cleanly from the footprint, so that it doesn't produce errors in the PCBDOC.  

  The best solution I have is to use Design -> Netlist -> Configure Physical Nets.  Hope that helps.

Angelo      
                                         
回复 支持 反对

使用道具 举报

发表于 2014-10-4 00:00:00 | 显示全部楼层
The fill need to be assigned with the same NET of underlying pad.      
  
回复 支持 反对

使用道具 举报

发表于 2014-10-4 00:00:00 | 显示全部楼层
CncHobby, I don't think you can do that in the PCB library editor, and in the PCBDOC, this pin has no net - that is the issue.  If the pin was wired to a net the violation wouldn't appear.  Also you would need to explode the footprint to free primitives in order to change the net of the fill.  But in this case they would both already have the net of "No Net", so the net doesn't need to change, and the violation should go away.  Using Configure Physical Nets essentially does what you are saying, without having to explode the component, which can make it more of a hassle to work with the component.      
                                         
回复 支持 反对

使用道具 举报

 楼主| 发表于 2014-10-6 00:00:00 | 显示全部楼层
Thank you ARQuattr !

I did "Configure Physical Nets" and the error is gone.
回复 支持 反对

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Archiver|手机版|小黑屋|硬件和射频工程师  

GMT+8, 2018-5-25 22:42 , Processed in 0.164879 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.2

CoprRight © 20011-2014 hwrf.com.cn

快速回复 返回顶部 返回列表